söndag 17 januari 2010

Basilikanocken från Sydtyrol

.



Stilleben med ingredienser. Tyvärr finns det ingen bild på den tillagade rätten, men god var den.

Ingredienser:

1 knippa basilika
1 dl mjölk
8 skivor rostebröd utan kanter
100 g polenta
100 färskriven parmesanost
1 ägg och 2 äggulor
2 kulor mozzarellaost
3 vitlöksklyftor
2 msk smör
8 skivor bacon
salt, peppar

Tillagning: Skölj av basilikan, skaka av den och mixa den tillsammans med mjölken. Skär brödet i tärningar, blanda det med polenta, parmesanost, ägg, äggulor och basilikamjölken. Salta och peppra och låt vila 30 minuter. Skär under tiden mozzarellan i skivor, skala vitlöken, skiva den och stek den försiktigt i smöret. Koka upp saltat vatten. Forma små avlånga bullar med två matskedar och låt dem sjuda 5 minuter. Smörj en ugnsfast form, lägg i nocken, häll över vitlökssmöret, lägg på mozzarella och bacon. Gratinera i 225 grader ca 15 minuter. Serveras gärna med grönsallad.

.