söndag 31 januari 2010

Brödpudding

.


Hade länge tänkt testa det här amerikanska receptet på brödpudding, och nu när det såldes något briocheliknande bröd i affären häromsistens, så passade jag på.

Skär vetebrödet (500g ungefär) i små kuber och dränk dem med en liter mjölk. Man kan hålla dem nedtryckta med en tallrik. De ska ligga så minst en timme. Blanda ett par dl russin, 3 msk apelsinsnaps, -likör eller -juice och 3 msk gul sylt och låt detta också dra. Vispa 3-4 ägg med 2 dl brunt socker och 1 msk vaniljsocker och blanda alla ingredienserna. Häll dem i en smord form och grädda längst ner i ugnen drygt en timme.

Fotot tog jag när puddingen redan hade sjunkit lite. Det är en mastig efterrätt. 3/4 har jag stoppat i frysen och 1/4 har vi ätit uppvärmd med vispgrädde och sylt.

.