onsdag 6 januari 2010

De vise männen

.


De fyra vise männen var väldigt gulliga, men lite struliga. Egentligen ville de inte komma till oss, för de inbillade sig att det var förbjudet att öppna grindar som det inte fanns någon ringklocka på, men jag fick syn på dem när de försökte fiska upp en förlorad kungakrona ur vår trädgård (!).
De viftade med rökelsen och läste upp sin dikt (efter lite uppmuntran) och sen hittade de inte sin insamlingsbössa, utan fick rota lite i shoppingväskan på hjul. Egentligen skulle de ha skrivit CMB och årtalet ovanför dörren, men för det första fick jag ju inte in dem genom grinden (p g a det inte fanns någon ringklocka där) och för det andra var de nog för korta i rocken för att nå så högt. Förra året hade de visst balanserat på varandra (några andra vise män som inte hade problem med grinden troligen) och nästan kraschat in i hallen när dottern öppnade.

CMB är latin för Kristus välsigne detta hus på latin, eller möjligen Caspar, Melkior och Baltasar, vad man nu föredrar.

Stjärnsångarna (de vise männen) är världens största rörelse där barn samlar in pengar till andra barn och den sköts av den katolska kyrkan. En fin tradition, tycker jag.

.