tisdag 12 januari 2010

Gasthof zur Post

.

En dag under jullovet unnade vi oss ett restaurangbesök.Trevligt inredd lokal med oväntat fin mat för att vara en bykrog. Vi tog huvudrätter i den något lägre prisklassen.Innan maten kom bjöds vi på nybakat varmt bröd med två olika sorters bredbart pålägg, och där högg sonen in ordentligt. Han valde f ö äkta kalvwienerschnitzel med sallad och stekt potatis. Det var en ordentlig portion blandad sallad som kom i förväg, så när de två jättestora schnitzlarna kom med potatis, så var han inte särskilt hungrig längre. Men åtminstone köttet klämde han i sig.

Maken valde stekt kalvlever med potatismos, hel spenat och kvittenklyftor som blivit kokta med julkryddor, och jag tog kalkonfilérulle med gorgonzola och spenat på basilikum-tomatsås med vildris. Alla rätterna var förstklassigt tillagade och miljön var som sagt fantastisk. Dottern hade annat för sig.
Sen gick vi en runda och mötte några vise män, som i den byn hade turbaner, inte kungakronor över slöjan. Den här bilden tog jag i restaurangens trädgård.

.