lördag 2 januari 2010

Julskinka och Semmelknödel

.

Den sista skivorna av den hemrimmade julskinkan serverades med Semmelknödel och en påse djupfryst sås som tillkom vid köttbullestekningen före jul. Faktum är att jag aldrig har gjort Semmelknödel förut, bara använt mig av halvfärdiga knödel i kokpåse. Men det var ju inte så svårt.



Enligt receptet skulle 8 (inte längre färska) småfranska skäras i småbitar. Men jag hade fryst in kanterna från två förpackningar rostebröd (som använts till laxkrämsmörgås) och de var ännu lättare att skära i lagom stora bitar. 150 ml uppkokt mjölk skulle hällas över (det räckte inte i det här fallet) och brödtärningarna skulle dra i mjölken 5 minuter. 1 lök stektes i smör och tillsattes tillsammans med 2-3 ägg och hackad persilja, salt, peppar och muskot. Med blöta händer formas 8 Knödel och dessa kokas upp i saltvatten och får sen sjuda på svag värme i 20 minuter.





.