onsdag 20 januari 2010

Skyltar i skogen

.

I den här stora skogen är det inte så lätt att gå vilse. Den genomkorsas av ett antal raka vägar (av varierande kvalitet), så den som följer en väg kommer alltid ut.

Skylten vid ingången till skogen, som är inhägnad p g a vildsvin och hjortar, välkomnar besökarna med att informera dem om att det är deras skog, och varnar för järngallret i marken, vilket man kan fastna i om man går sidledes (hände sonen för ett par år sen när han hade mindre fötter än nu).

Alla korsningar är markerade, så att skogsarbetarna ska veta var de håller på att jobba. Ibland hamnar en skylt lite snett.

Dessutom har alla vägarna namn, även om det inte finns skylar överallt. Det här är dock en av huvudlederna, där biltrafik är tillåten, även om det inte är någon som kör här för nöjes skull, även om det innebär en ordentlig genväg.Ingången vid bilvägen stoltserar inte med en välkomnande skylt, utan med varning för de läskiga vilddjuren i skogen. Vildsvinen brukar vid andra årstider gå förbi just här. Nu såg jag faktiskt bara ett enda vildsvin längre uppåt vägen, men fick inte upp kameran tillräckligt snabbt. Förresten var det nog för långt borta för att fastna på bild.


.