tisdag 2 februari 2010

Allgäuer Käse-Wähe

.


Tänkte först att detta var en alpvariant på flammkuchen, men det var det ju inte. Det här blev en riktigt mättande pajliknande rätt. Med tanke på ingredienserna så ska man inte förvånas över att receptet kommer från ett mejeri.

Blanda och knåda ihop 175 g kvark, 6 msk olja, 1 äggula, 250 g mjöl (eller lite mindre kanske), 1 krm salt och 1/2 dl bakpulver.  Kavla ut en deg och lägg på bakplåtspapper. Tryck upp en liten kant. Häll 3 msk ströbröd över degen. Stek 250 g bacontärningar och 1 hackad stor lök och lägg på degen. Strö 3 msk hackad persilja och 200-250 g riven ost över. Vispa 125 g sur grädde med 3 ägg, salta och peppra. Häll över degen och grädda 25-30 minuter i lägre värme än det stod i receptet, vilket var 220 grader. Jag fick sänka ordentligt och lägga på folie efter ett tag, eftersom den här kakan blev alldeles för brun.

.