tisdag 23 februari 2010

Ciabattas med nässelpesto

.

Tro det eller ej, men i frysen vilade fortfarande två burkar med nässelpesto från i somras, och vid bläddring i receptsamlingen stötte jag på det här receptet på ciabattas med nässelpesto från ica-kuriren, så den ena burken pesto kom väl till pass. Nässelpesto görs i princip som vanlig pesto, men man byter ut basilika mot förvällda och urkramade nässlor. Själv använder jag numera alltid mandel istället för pinjekärnor. Det smakar likadant i en sån här rätt med mycket vitlök i. Pinjekärnor kan ibland vara lite härskna, eftersom de ligger länge i affärernas hyllor, vilket förstås beror på priset.



Jag har ingen aning om var man kan få tag på durumvete, men annars följde jag väl receptet och det fungerade även med vanligt mjöl (ja, kanske inte det allra enklaste mjölet, men närapå - kategorierna är helt annorlunda i Tyskland - det blev ett ekologiskt 550-mjöl).

T o m torkade tomater fanns i huset, så det var bara mozzarella som måste köpas till.