onsdag 24 februari 2010

Fisk på askonsdagen

.
Förra veckan började fastan på askonsdagen. Här i trakterna äter man fisk den dagen. Restaurangerna annonserar om särskilt läckra rätter, men vi stannade hemma och åt en väldigt läcker sillcocktail, visserligen inte på svensk matjessill, som det stod i receptet, men den var god ändå.


Urvattnade sillar i vatten.



Jag höll mig precis till rätt proportioner den här gången, därför att jag ville kolla om det här var något att servera på valborgsfirandet, och det var det nog faktiskt. Väldigt bra recept. Men därför räckte 1/3 kilo även till en halv sats senapssill. Resten av sillen vandrade ner i frysen och ska plockas fram till långfredag och påsk, eftersom jag inte räknar med att få tag på mera salt sill på länge. Till Valborg blir det tysk matjes (tysk/holländsk matjes är en helt annan sak än svensk matjes) i olja, vilket duger bra till den här sillcocktailen, men om vi ska ha någon klar sillinläggning hemma till påsk, så blir det till att spara på den djupfrysta salta sillen.

.