måndag 29 mars 2010

Majstången kommer!

.
Nu har majstången hämtats från skogen under folkets jubel. Den ska nu hårdbevakas en hel månad innan den ställs upp på torget, eftersom de elaka grannbyarna naturligtvis är ute efter att knycka den. Om företaget lyckas måste den köpas tillbaka med öl och en passande Brotzeit (matsäck) till hela gänget, vilket kan bli dyrt. Och så är det pinsamt att bli av med majstången. De andra byarna skryter i åratal om en lyckad majstångskupp.


Vid skogsbrynet.Blåsorkestern marscherar.Dito.Åktur på majstången.Någon måste bevaka grantoppen.Sen gäller det att få in majstången på vaktområdet.


Sponsrad av skogsbruksfirma. Dessutom kan man se att vaktområdet är hårdbevakat. Det här är en gammal militärkasern med höga staket, galler och taggtråd. Egentligen har grannbyarna inte en rättvis chans att knycka trädet nu. Om de vakthavande inte bär sig ovanligt klantigt åt.Blåsorkestern spelar igen framför majstångsvaktstugan.En gubbe kommer och visar att ölserveringen har börjat. Blåsorkestern spelar därpå en truddelutt som avbryts av ropet "Wir haben Durst" med jämna mellanrum.


Strax är ölsejdlarna på plats.

.