måndag 5 april 2010

Inköp till påsk

.

Det blev lite stressigt på skärtorsdagen, för pendeltågen hade en massa försening på middagen, eftersom byggarbetare hade hittat en gammal bomb från andra världskriget mitt i stan, och all trafik spärrades av. Sonen och jag köpte varsin kebab på vägen hem från hans tandläkarbesök, för mer hann vi inte med.
Jag hade bestämt med lammägaren att komma på eftermiddagen och hämta ett halvt styckat lamm i hans bykrog, där det så dags bara satt två gubbar och drack en stillsam öl vid stamkundernas bord. Han tog 8.50 Euro per kilo, och det var väl okej.


10 kilo urbenat lammkött.Representanten för Ayingers bryggeri stod på drickmarknaden och skänkte bort ett glas och tre extra flaskor till alla som köpte en back våröl till påsk. Kollegan från Gerolsteiners mineralvatten erbjöd t o m tre backar bubbelvatten gratis till alla som kom dit och skrotade sina kolsyreapparater! Så det var full rulle för en gångs skull (det finns nästan lika många drickmarknader som bagerier här på orten - d v s stenhård konkurrens!).

.