onsdag 14 april 2010

Lamm med dragonsås

.

Det här receptet har jag haft länge, men inte prövat på tidigare. Jag har klippt ut det ur en gammal Brigitte, men som många andra Brigitterecept är det lite mysko och går inte att följa med bra resultat, så jag har fått ändra en hel del.


Bilden är inte så bra, för vi hade redan ätit upp det mesta, när jag kom på att maten skulle dokumenteras.

Hacka 2 lökar, 2 morötter och 2 tomater (och resten av soppgrönsakerna i förpackningen, förutom purjon, som sparas) och fräs i olja. Ta tillfälligt upp grönsakerna ur grytan. Bind upp lammköttet (skuldra), bryn det och lägg tillbaka grönsakerna, 6 pepparkorn, 2 nejlikor, ett knippe persiljestjälkar och ett knippe dragon, samt häll på en halv liter vatten. Salta. Koka köttet ca 1,5 timmar sammanlagt (Brigitte föreslog att köttet skulle dra i icke-kokande buljong i 35 minuter, ja, ja). Ta ut köttet och håll det varmt. Sila grönsakerna och pressa dem genom silen, så det blir en tjock sås och tillsätt sedan en purjo, en grön paprika och en gul paprika i småbitar och låt detta koka i såsen. Ta upp dem och håll dem varma. Hacka två knippen persilja och två knippen dragon och tillsätt detta. Kör sedan såsen i mixern. Smaka av och red med mjöl, senap, syrad grädde, salt, peppar och kapris. Skär upp köttet och servera med bröd, potatis eller pasta.

.