måndag 3 maj 2010

Memmingen i regn

.


Fuggerhaus. Här har även Gustav II Adolf och hans ärkefiende Wallenstein haft sitt kvarter (inte samtidigt).Såna här byggnader finns det många av i Memmingen. Bakom det här finns en väldigt stor u-landsbod (Eine Weltladen), där de flesta arbetar ideellt.
Stadsbäcken spelar en mycket stor roll för befolkningen. Hela året matar man forellerna med brödsmulor och i mitten av juli är det dags att hoppa i bäcken och fånga varenda forell inför den årliga tömningen och rengöringen. Den som får det största forellen blir fiskarkung och det är en stor ära.
Till höger finns stadens allra bästa bageri, men det är stängt på måndagar, vilket av någon anledning nästan alltid är den veckodag som vi har orsak att åka igenom Memmingen.
Rådhuset, torget och det trevliga rådhuscaféet med uteservering som p g a vädret inte var speciellt välbesökt.


Salzstadel. I det här långa huset förvarade man förr salt i enorma mängder. Numera har det div. användningsområden, som kampsport, musikskola, butiker och spelhåla.Det här är ett väldigt trevligt café som ligger mellan gågatan och bäcken. De tillverkar egna praliner och när man beställer en kopp kaffe får man en valfri pralin som bonus. Här var vi tidigt på morgonen, men det kom ändå in den ena kaffesugna kunden efter den andra..