torsdag 20 maj 2010

Bönkräm

.
Bönkräm har ju ärligt talat också utseendet emot sig, men det är ganska gott som en dipp eller som smörgåspålägg eller kanske tillsammans med div. trevliga ingredienser på en förrättstallrik. Jag har gjort liknande krämer förut med kikärter och ev. med sesampasta i, men den här gången hade jag en påse kokta bönor kvar sen lammgrytan.


Det är lättast att köra allt i köksmaskinen:

Ca ett halvt kilo kokta vita bönor blandas med 2 msk olivolja, lite rivet citronskal, saft av en citron, lite vitlök efter smak och så skulle det i o f sig vara sur grädde, men jag fick blanda yoghurt och lite vispgrädde som kompromiss. Man märker om konsistensen blir bra vid mixningen. Om den är för tjock får man tillsätta mera sur grädde eller liknande.



Resultatet. Borde kanske ha strött persilja över den också, för direkt aptitlig ser den ju inte ut.

.