lördag 15 maj 2010

Vårkonsert med svenska kören

.
Vi åkte in till stan för att lyssna på vårkonserten. Men först gick vi och åt en matbit. Det är i o f sig ett villkor för att slita den ovillige tonåringen från TV-apparaten.


Det var så tidigt att det fortfarande var ganska öde på Yseneggers. Inredningen är mörk och pubaktig. Mat är kanske inte deras starkaste sida, men smårätterna är helt okej. Vi beställde Flammkuchen resp. Club Sandwich med pommes frites av den unga personalen.Ingången är också murrig, precis som bord och stolar. En Weissbier i förgrunden och en gul lapp om lediga serveringsjobb i bakgrunden. Jag utgår från att gästerna i övre tonåren och upp till 30 strömmar in senare på kvällen för att beställa sina cocktails. Barkeepern var redan i full gång med att skära frukt i småbitar. Vi hade en filial av den här baren i närheten av där vi bodde förut, och det var främst yngre publik och yngre serveringspersonal, uppblandat med lite lokalt boende äldre personer. På dagarna kanske fler äldre lunch- och frukostgäster.Om det inte hade regnat hade vi kunnat sitta ute. Deras trädgård omgärdas av ett gammaldags järngaller. Hela området är väldigt mysigt. Jag hade inte varit där förut, men det sägs visst att där någonstans finns stans bästa glasskiosk, så det kanske är värt en utflykt till.


Och sen gick vi till konserten. Inte världens bästa foto kanske, men kören och solisterna var bra. Och så träffade vi en massa bekanta också.

.