måndag 30 augusti 2010

Nektarinkaka med mandel

.
Den här kakan bakade dottern.


Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa 8 äggulor med 250 g socker. Tillsätt saft och skal från en obehandlad citron, 175 g mannagryn och 100 g malda mandlar, men rör inte än. Vispa 8 äggvitor med ett kryddmått salt och lägg äggvitan ovanpå det andra. Blanda alltihop. Bred ut smeten i en långpanna försedd med bakpapper.

Tvätta 1 kg nektariner, halvera dem och kärna ur dem. Skär dem i tunna klyftor och tryck ner  dem i rader i smeten. Baka ca 35 - 40 minuter.

Det blev lite för mycket färg i mitten av ugnen. Jag lade över ett papper och sänkte värmen efter ett tag, men det kanske är bättre att baka kakan längst ner i ugnen i 200 grader för att inte riskera att den blir bränd.

När den har svalnat värmer man upp några matskedar ljust gelé och brer över kakan.

.