tisdag 31 augusti 2010

Potatissallad

.
Det här är den potatissallad man brukar få i Tyskland på t ex församlingsfester. Den är mycket magrare än svensk potatissallad med majonnäs, men den är minst lika god och kan rekommenderas.


1 kg fastkokande potatis
1 gurka

Dressing:
2 lökar
250 ml grönsaksbuljong
5 msk vinäger (gärna med örter)
1 krm socker
1 msk osötad senap
4 msk solrosolja
salt och peppar
persilja

Koka potatisen. Skiva gurkan tunt.
Dressing: Hacka löken. Koka upp lökhack, buljong, vinäger och socker. Blanda senap och olja. Tillsätt buljongen.
Skiva potatisen, blanda med gurka och häll över dressing.

Potatissalladen blir ganska blöt. Den ska dra 30 minuter. Om den är väldigt blöt då också, kan man hälla av en del dressing.

Strö över persilja. I bakgrunden på bilden syns Leberkäs, en sorts korv i form, som går att köpa rå för ugnsbakning.

Dagen innan fick vi läckra smörgåsar av dottern.


Nerifrån och upp: rostat bröd, kornig senap, sallad, kycklingfilé, tomat, bröd med smör, skinka, ägg, krasse, ättiksgurka, majonnäs, bröd.
.