söndag 28 november 2010

Himmel och jord

.
Igår kväll plockade jag fram den tyska kokboken igen och satsade på ett recept som är tradition lite längre norröver, Himmel und Erde, lättlagat och gott.

Koka lika viktdelar potatis och äpplen var för sig. Potatisen gärna i bitar och saltad. Äpplena, skurna i halva klyftor med litet citronsaft och socker, men inget vatten. Gör sedan potatismos med mjöl, smör, salt och peppar. Blanda i de kokta äpplena, men mosa dem inte helt. Stek skivad lök. Stek blodkorv. Förr gjorde man receptet på den enklaste sortens blodkorv, men nu brukar det ofta vara späckbitar i, för det ser tjusigare ut, men egentligen måste det gå lika bra med blodpudding.

Servera med äpplepotatismos underst, blodkorv ovanpå eller bredvid (skivad korv ovanpå, men hela småkorvar bredvid) och stekt lök med sky överst.

.