lördag 13 november 2010

Pumpastrudel

.
I byns större mataffär har även grannbyns slakteri hyrt in sig och i den filialen är det slaktarfrun som basar. Det mesta säljs över disk, men hon har även en liten självbetjäningskyl med vakumförpackade produkter. Igår låg det bl a kassler i bit och surkål där, dekorerade med en handskriven lapp:

bei diesem Essen
wird Ihr Mann das Wirtshaus vergessen
leckere Sachen

Gulligt, va?

Men det blev lite mer vegetariskt den kvällen. Englands stjärnkock, som av någon anledning kallas naken, har hittat på följande recept:

Skär 1 kg pumpa i 2,5 cm tjocka bitar. Stöt 2 tsk korianderfrön, 2 tsk origano, 1/2 tsk fänkål, 2 torkade chilis, 1 tsk salt, 1 tsk svartpeppar i en mortel (fast jag tog lite torkad chili istället). Tillsätt 1 klyfta vitlök och krossa den med, samt 1 msk olivolja och blanda allt. Rulla pumpan i kryddorna och stek i ugn 30 minuter i 200 grader. Kan blandas i ravioli, bröd, risotto.

Om det kan blandas i ravioli, så måste man ju också kunna blanda det i en strudel, tänkte jag. Men bitarna var lite stora, så jag skar sönder dem lite, penslade strudeldegen med smält smör, bredde på färskost och lade på pumpan, samt rullade ihop. Kanterna ska vara lite invikta, så inte fyllningen trillar ur. Sen ska strudeln penslas utanpå före och under gräddningen. Det blev ganska bra med 30-35 minuter i 200 grader.

.