måndag 29 oktober 2012

KlosterhotellKloster(konferens)hotell nära Augsburg med otroligt fina rum - fast det är inte själva hotellet på bilden, utan restaurangbyggnaden. Ja, det är en äkta pumpa som lyser framför krogen. Vi serverades f ö en pumpasoppa till förrätt, som troligen var kokt på svampbuljong. I alla fall smakade den lätt av svamp. Menyerna kanske inte var så lyxiga och perfekta som de skulle verka, men dagens rätt var det sannerligen inget fel på. 


En av de sista fem nunnorna i aktion. Ett gäng handikappade medarbetare levererade samtidigt en väldig massa kvitten från den vackra fruktträdgården, som nunnorna skulle koka gelé av.


Alla kloster skulle förr ha en egen Lourdes-grotta.


Minizoo, skött av de lätt förståndshandikappade trädgårdsarbetarna


Kyrkan


Överallt vackra valv, här restaurangvalven. Även i baren, där Bellmankonserten gick av stapeln, ser det ut som i ett källarvalv. Rustikala bord och öl- och vinservering passade med Bellman på bayerska. (Akvaviten hade de tydligen låst in, för en gäst fick nobben på sitt önskemål. Den kom fram till frukosten, för de hade fått för sig att det ingår snaps och räkäggröra i en svensk frukost.) Servitrisen såg dock mycket prydligare ut än man föreställer sig madamerna i Gamla Stans spelunkar.