onsdag 9 juli 2014

Spiken


Matbloggare och kockar har varit på Spiken och fått god mat. Läs det här trevliga blogginlägget. Nackdelen med restaurangen på Spiken är förstås att någon måste avstå från lämplig dryck till maten, då det knappast är gångavstånd från stan. Sen är priserna rätt saltade för att vara på landet. Lika bra mat eller bättre (har ätit där och det var okej, men inte spektakulärt), men billigare och med kommunaltrafik har vi på många restauranger i den stora staden i skuggan av alperna. F ö var jag alldeles nyligen på en riktigt bra restaurang med helt okej priser (då den inte ligger i innerstaden) nämligen den Gyllene Gåsen. Kan rekommenderas, även om de inte har alla rätter på matsedeln om man kommer spontant och inte förbeställer, men det de har på dagsmenyn är också finfint. Portionerna är dessutom bayerskt stora, och det hade jag inte trott. Vårt gäng beställde allt från kanin över hjort och oxfilé till schnitzel och lax. Jättebra! Efterrätterna kan man lätt dela på. Dessutom får man en amuse-geule, i vårt fall en liten mangosoppa, samt bröd med färskost medan man väntar. Brödet stod sedan kvar hela tiden, så man kunde använda det för att få i sig all såsen på slutet. Slurf...


Blåbär från min lilla buske, uppblandade med smultron från trädgården.