onsdag 3 september 2014

Der Georgenhof i München


Tyvärr lyckades jag inte kopiera in filmen på Georgenhofs hemsida och något foto blev det inte heller, men jag vill ändå slå ett slag för deras fantastiska bayerska husmanskost. Alla bayerska restauranger serverar fläskstek med knödel och kålsallad, men skillnaden kan vara milsvid. Här tog jag en liten portion för drygt 9 € och blev proppmätt. En tjock skiva alldeles mör fläskstek från karrén med en liten bit perfekt stekt knaprig svål, så tunt skuren att det gick att bita i den utan att riskera tänderna med tunn brun sås, precis som den ska vara, kom på en tallrik tillsammans med en potatisknödel, toppad med brynt ströbröd med fin smörsmak. Till detta en skål vitkålssallad med en aning späck. Bayersk vitkålssallad är många snäpp bättre än svensk pizzasallad - bara så att det är klart. Ett glas fatöl till och måltiden var perfekt.

Men det verkar som om den här restaurangen, inte långt från universitetet, är så populär att man bör reservera. Vi halkade in så tidigt på kvällen att vi kunde äta kvällsmat innan de som reserverat kommit. F ö hittar nog inga turister dit.