tisdag 9 september 2014

Utflykt till Seeon


Seeon ligger nära Chiemsee och är en väldigt trevlig utflyktsort. Det tyckte Mozart också på sin tid. Nu var vi där igen, för söndagsvädret var så underbart. Vi fick t o m med oss sonen.


Den här krogen var vi inte inne i, men byggnaden är väl vacker!

Den här gången åt vi hos Alter Wirt, som just dagen innan recenserats i lokalbladet. Matkulturen här i trakterna är ofta av hög klass och så var det också i det här värdshuset (vi satt i Biergarten). Dessutom är maten prisvärd. Vi åt färsk pasta med rådjursfilébitar och kantareller för drygt 13€ och det kan man ju inte klaga på. De flesta rätterna låg i den prisklassen. Sedan fick sonen en väldigt tjusig efterrätt med friterade, äpplen, glass och färska bär, som kostade mindre än hälften än Stenas töntiga budget-glass-med-jordgubbar nyligen (budget för Stena alltså).

Fortfarande har vi A la Carte-restaurangen på Kielfärjan i gott minne. Där är variationen liten, kvaliteten tveksam och priserna höga, och på sista tiden har de börjat att diskriminera udda antal gäster, så att man bara får fönsterplats om man är 4 eller 2 personer, trots reservering i extremt god tid. Det har hänt oss 4 gånger i år. Men eftersom vi främst går till A la Carte för att njuta av utsikten, så kan det kvitta i fortsättningen. Nästa år blir det självbetjäningsfiket, för där kan man få fönsterplats om man har tur, vilket tydligen numera är uteslutet när man lägger ner betydligt mer pengar för låtsas-lyxmat och varmt vitt vin. 

F ö sköter Stena Line incheckningen i Göteborg extremt dåligt. Den börjar alldeles för sent och det är för få portar öppna. Tror vi satt nästan en och en halv timme i kö, då vi kom en kvart innan incheckningen började klockan fem. Samtidigt är deras första "matsittning" klockan sex, långt innan man kommer ombord!